tinggalkan link anda :)

Thursday, October 27, 2011

i miss u mom

khamis , 4.31pm :entah lah , tibe qu rase rindu sangat kat mak qu nie , pade hal baru je balek rumah ary tu ! tapi tibe2 je rase tu datang , then qu pon da terbayang2 muka mak qu ! mak , abg rindu mak lah ! T_T


THANKS FOR READING

Wednesday, October 26, 2011

tension vs malas


assalamualaikom wbt ! helo readers , kite bersua lagi ! HAHA sebenarnye , wawan tak nak cakap apeape pon malam nie , tapi nak menaip je ! HAHA macam ngoxngex je kan ayat tu =.= okayokay , balek pade title entry wawan nie , sebenarnye , wawan tension lah sebab rase mcm kejap sangat mase berlalu sekarang , wawan rase macam baru je masok AMC(kolej) nie , tp tuptup next week dah final exam ! sumpah manggembirakan menyeramkan ! HUU sekarang wawan in study week , lecturer pon kasi question bank yang berlambak , sehinggakan wawan TENSION n MALAS nak buat soklansoklan itu =.= bile bukak je mybaby(laptop) first sekali mesti bukak incik facebook dulu , lepas tu , mula lah leka ! adoii , ape nak jd ngan kao nie wawan tp nak buat mcm mane kan , nak tak nak , kene buat jugak kan , "ini untuk mase depan kao jugak wawan oii " HAHA ! 

THANKS FOR READING

Wednesday, October 12, 2011

eeuuwww ! susu ohh susu =.=

ihsan incik google 


assalamualaikom readers ! ape kabaw ? da lama naw rase nye tak update blog nie , okay actually wawan nak buad aduan nie , ceewwaaahhh ! HAHA wawan baru balek dari kelas td, then tibe2 tekak nie terasa haus lak , so wawan ngan kwn wawan pon ape lg kan , teros cari kedai nak beli air laa , wawan beli air DUTCH LADY FULL CREAM , n kwn wawan tu beli DUTCH LADY STRAWBERRY , actually wawan suke yang strawberry tu, tp tak tahu laa nape , hari nie wawan beli perisa FULL CREAM ! haihh , then smpai rumah je, dengan lafaz BISMILLAH , wawan pon minum laa , nak tahu tak kenapa ngan susu tu ? susu tu kelihatan berketul-ketul and pahit GILER ! adoyaii sabaw je lew . . hilang mood wawan nak minum air tu =.= then wawan pon mintak pendapat housemate wawan , "weyh , cm ne nie ? nak gi tuka ke ?" then kwn wawan pon ckp "gi je tuka, sbb susu tu da tak elok laa !" wawan pon diam je , tah laa cam malas je nak gi kdai tu balek , wawan pon on fesbuk, mcm bease laa ngadu kat status fesbuk tu =.= wawan buad anisiatif laen, wawan IM ngan classmate wawan die pon ade kat kedai tu mase wawan nak beli susu tu , wawan pon ckp laa " bella , td qu bli susu kat double 4 tu aw , then balek2 susu tu pahit giler then susu tu ketulketul , tp expired date die blom lg . .bole tuka ke hah ?" then bella pon jwb " susu tu rosak kod , gi je tuka , sbb kite as a customer we have right ! " then wawan pon pikir , betol gak tu ! wawan pon ape lg , teros gi serang kedai tu ! eceehhhh , takde laa serang , wawan just mintak tuka je :) so dapat tuka yang baru , wawan tuka ngan perisa STRAWBERRY :D HOHO then happy ending ^^ HAHA okay laa readers , wawan pon da ngantok nie , nak tido balek ! HOHO BYEBYE


THANKS FOR READING

Wednesday, September 28, 2011

Monday, September 26, 2011

PERGI . .

wawan nk tnye dengan semua reader blog wawan nie , kalau kwn korang yg kire 24/7 asyik berkepit , tibe2 pergi jaoh dari korang ? sedih kan ? tp nak buad mcm mne kan , tu dah hak die , wawan tak bole nak buad ape2 dah , so skang wawan ngah tggu die punye result after pergi temuduga . so , skang wawan nk luahkan isi hati wawan  psal die nie kat blog wawan nie je , tp tak tahu laa die tahu ke tak yg wawan tulis pasal die kat blog wawan nie . "kenape senang2 kau nak tinggal kan qu cm tu je ? kao tak pikir pon ape yg ku rase !  kalau kao betol2 nak pergi , pergi laa ! tp ape yg penting kao kene igt , sebelum qu masok kolej nie , kao yang beria-ria ajak qu masok same kolej ngan kao . since kao dpt offer from tmpat laen , kao mcm da tak berminat nak study kat sini lg , kelas pon kao dah malas2 nk pergi . .mungkin kao da yakin sangat yang kao akan dapat tukar kat sana kan ? qu paham , kalau kite da dapat offer from government kan ? sape yg tanak , tak pe laa , kao pergi laa , tp SUMPAH qu touching giler ngan kao . .qu igt kite boleh abes kan sampai graduate kat sini , n qu igt kite boleh susah senang kat kolej nie , tp tah laa ! qu pon belom tahu lg ape decision kao pas nie , sama ada kao jd pergi ke tak ." tp kalau kau dpt pergi , tahniah laa . mungkin rezeki kao kat sane ke kan ? urm , okay laa reader's , BYEBYE ! assalamualaikom :|


THANKS FOR READING

Sunday, September 25, 2011

bayi BERTUAH

hello peeps , assalamualaikom ! wawan just nak share cerite je nie , cerite nie pasal bayi yg lahir pada 10.10.10 , pada pukol 10.10.10 ! best kan  ? bace laa cerite yg selanjut nye :
SUTTON COLDFIELD, Britain - Seorang ibu melahirkan bayi perempuan pada pukul 10 pagi 10 minit dan 10 saat pada 10 Oktober 2010 di Hospital Good Hope di Sutton Coldfield, Britain, lapor sebuah akhbar semalam.

Ibu itu, Keelie Hearne melahirkan anak perempuannya itu seberat 1.68 kilogram yang diberi nama Niamh Bond.

Sebuah jam digital mencatatkan masa kelahiran bayi itu dengan tepat.

Hearne yang berusia 20 tahun berkata:"Apabila saya merenung ke arah jam dan melihat sepuluh saat, saya berasa terkejut besar."

Menurutnya, tarikh lahir anaknya dianggap terlalu istimewa kerana kelahiran itu merupakan yang pertama buat dirinya.

"Dia (anaknya) amat kecil dan mempunyai jari-jari yang halus. Dia amat cantik," katanya.

Bayi itu dilahirkan lapan minggu lebih awal daripada jangkaan asal.

Namun, air ketubannya pecah semasa dia bekerja sebagai pelayan pub menyebabkan dia dihantar ke hospital itu pada malam Sabtu lalu.

Pada pukul 9.40 pagi kelmarin, dia mula menunjukkan tanda-tanda akan melahirkan anak.

Pasangan hidup Hearne, Dean Bond yang berumur 22 tahun yang masih belajar cara-cara menurap bata di sebuah kolej menganggap kelahiran anaknya itu merupakan hari yang paling bertuah dalam abad ini.

Bond berharap kelahiran anaknya itu akan memberi tuah untuk keluarganya. 



credit to :page WUJUD
THANKS FOR READING

Tuesday, September 13, 2011

rindu ini BELOGG !





*saje je upload my lattest picture nie ! HAHA

assalamualaikom , hello peeps ! da lame giler2 tak update ini belogg kan ! smpai da berhabok da blog wawan nie ! *maenmaen je . . rmai da orang tnye , nape blog wawan da lame tak update ? so wawan jwb je laa busy ! HAHAHA  nak tahu tak sebab ape wawan da lame tak update ? actually , kat uma wawan , my berokband da lame tak berfungsi SEBAB TAK BAYAR ! HAHAHA *kantoi suda kan ? =.= then bile da masok kolej , hostel tadek internet , tp skang da ade daa .sbb kitaorang pasang p1wimax kat hostel nie , dgn ihsan SYAHMIE housemate wawan , die laaa yang pasang p1wimax kat hostel kitaorang nie . .hahaha ! so lepas nie dpt laa wawan update blog lg ! eh , sblom tu , nk tnye gak , korang rindu tak dgn cerite2 wawan kat blog wawan nie ? HAHA ngade laa pulak wawan nie kan ? err ~okay laa korang , nnti wawan update lg okay ! btw ,  timekaseh laa pade sape2 yg slalu jenguk2 blog wawan yg tak seberape nie . . timekaseh byk2 !
THANKS FOR READING

Thursday, July 28, 2011

best MOMENT

assalamualaikom peeps ! kalo korang nak tahu , wawan ngah update bellog nie smbil tengok bolaa ! HAHA korang bole ? act , tak minad pon ngan bola nie . .tu yang bole update bellog !wakaka
okayokay , wawan nak cite about mlm semalam , tak laa hot sgt cite nie . .wawan gi KAROK(karaoke) je ngan dak hostel wawan . .sudah sekian lame kitaorang tunggu saat2 mcm nie , nk hang out samesame kan . .dapat gak hangout ngan dorang . .then kitaorang gi uptown BANGI skali . .mang best laa ! then dorang pon mang spoting n happening giler laa ! korang laa HOUSEMATE qu yg terbaeekk doe ! HAHA err~ wawan se tu je kod ! wawan nk kasi korang tgok skit pic yg wawan snap smalam ! HAHA








THANKS FOR READING

Tuesday, July 12, 2011

saje BOSANLAH !



heyy folks ! asssalamualaikom readers ! wawan saje nk update , bosan laa kat hostel nie . .asik onl je laa keje nye , sbb housemate wawan bwak dye pnye WIFI laa , tu yg dapat onl 24/7 tu ! HAHA agak bahagia di situ ! so , wawan skunk bosan giler , nie saje nk kasi koang tgok pic wawan yg latest ! hee
p/s : tengs to syahmie , sbb bawak wifi kt hostel ! HAHA ^^



THANKS FOR READING

Sunday, July 10, 2011

dunia BARU

assalamualaikom ! da lame tak update kan ? rindu giler ngan blog wawan nie ! HAHA *nampok sgt nipuu ! :D korang perasan tak yang wawan da lame tak onl ? hee yang perasan tu bagos laa . actually wawan da start study daa , kat bangi ! now wawan kat bangi laa . .wawan masok sini from 4.7 hari tu ! mase orientation mang agk penad laa , nomal laa tu da kate masok IPT kan ? mang kene laa buad semua tu ! HAHA n wawan pon dpt hostel yg okay sgt ! hostel kt sini die pkai rumah , tp rumah 2 tingkat lg tu . . hee kat sini byk nme hostel mcm2 laa wawan tak igt lak ! yg penting wawan igt nme hostel awan je laa , iaitu DORNIER ! best tak nme tu ? best kan . .sape ckp tak best , t wawan pok dahi tu kang ! HAHA so far okay laa housemate wawan nie , bagi wawan , dorang sporting n happening sgt ! alhamdulillah laa sbb dpt housemate ngan korang ! sblom masok kolej nie , wawan igt ngan sape laa yg wawan akan housemate nnti , tp skarang wawan tak payah nak risau , sbb wawan da dpt housemate yg best sgt yang mcm korang nie . .tak lupe gak , mybff pon dpt sebilik ngan wawan , so lg best laa kan ? hee *btw , mne yg tak tau wawan masok kolej mane tu , wawan skarang study kat AMC(aviation management college) bangi ! hee okay laa , now wawan nk kasi korang tgok pic wawan n housemate wawan :)










THANKS FOR READING

Sunday, June 12, 2011

wawan CINA ke ??!

alolo ! ignore je pic nie ! saje je tarok :P *ihsan  incik google

assalamualaikom ! hello readers ! sory ye my readers ! sbb da lme tak update blog nie . .smpai da berahabok nie ! HAHA *jgn nk over sgt laa kan ?  da laa tu mengarut ye ? hee   fyi(for your information) , wawan tengah mengupdate dlm keadaan sedihh :( sbb , wawan baru clash ngan my MRS RIGHT ! urm , sokay . .da laa tu , jgn nk emotional lak kat cnie ! da takde jodoh laa tu kod ! HAHA okayokay , wawan straight to the point je laa ! korang tau kan wawan skunk nga buad partime ? sebulan je , bulan 7 nk stdy daa ! hee  msti tau kan ? kalo tak bace entry wawan yg im sorry nie ! wawan juz as a promoter je :) so , jmpe mcm2 orang laa kan ? kalau ade customer yg dtg , msti dorang tnye kat wawan , "awak nie melayu ke cina ?" haha kelakar betol laa dgn soalan tu ! bole dikatekan , most of the customer msti tnye soalan tu ! so , wawan penad nak menjawab , "saya melayu" hee kalo wawan da jwb saya melayu tu , ade yg siap tnye lg , awak nie melayu sabah ke sarawak ? adooiii ! kelakar betol laa kan ? HAHA ! kalo yg cine lak , bantai straight ckp cine ngan wawan ! HAHA lg lawak kan ? wawan pon menjawab "saya melayu" nmpak tak kepenatan di situ ! hee  saba je laa , sebulan je kod ! tp the important is , "muke wawan mcm cina ke ?"  nk buad cm ne kan ? Allah da kurnia kan rupa wawan cm nie kan ? wawan juz bersyukur je laa ! hee okay laa wahai readers semua , wawan nk abes da nie ! so , BYEBYE

p/s : wawan bukan cina ! HAHA *peace
THANKS FOR READING

Friday, June 3, 2011

i'm SORRY


heyy readers ! asslamualaikom :) actually , wawan skang takde mud nak update new entry laa . .sory yeahh my readers :) sbb , wawan skang nga buad partime . .so balek keje je , da penad , then malas laa nk update kan ! juz chat2 kat BCR n online effbee je . .nie pon terpakse je nk update , sbb nk bgtau korang laa kan ? hee nnti bile wawan da ade mud nk update , wawan akan update okay ! urm , okay laa ! nk mengundurkan diri dulu ! byebye ^^

p/s : saia syg readers saia :)
THANKS FOR READING

Monday, May 30, 2011

faceBLOG ^^

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit

THANKS FOR READING

Sunday, May 29, 2011

tak sangke , tp kne percaye !

aiyaakkk ! jumpa lg kitak ^^
korang tau tak wawan nk cite apa kah ? wawan nk cite psal nie
ehsan incik GOOGLE !

TUNJUK AJAR KU SIFU ! HAHA wooaaahh ! pndai nyanyi pulak si wawan nie kan ? *nk masok mentor musim yg akn dtg ! HAHA jgn perasan laa kao nie wawan ! :P okayokay , straight to the point , act wawan tekejot giler ngan keputusan yg menyatakan SALMA yg jd JUARA untuk mentor musim ke-5 nie ! tau tak sbb ape ? mse 1st konsert lg wawan memang da terpukau ngan salma . . . . . .punye suare ! HAHA 
tp mase pemilihan ntok yg dpat ke peringkat final tu , wawan igt salma da tak dpt nk troskan , tp nasib baek tv3 baik hati kan ? sbb kasi salma peluang ntok troskan usaha !  HAHA  yg mmbuad kan wawan tak sangke  , tp kne percaya tu , mse pemilihan bagi yg masok final tukan salma sudah hampir nk tersingkir , tp dye bole jd JUARA kan ? tak sangke betol kan ? wawan igt IQA protege EDRI tu yg juara , tp andaian wawan sala ! urm . . ape2 pon CONGRATS to ERRA  n SALMA ! 
tahniah erra n salma :)


THANKS FOR READING

kisah HATI !

assalamualaikom readers ! ^^
haihh , suda agak lame jugak wawan tak update blog kan ? korang perasan tak ? yg perasan tu , anda memang PEMBACA SETIA WAWAN :) hee yg tak perasan pulak tu , err ~ takpe laa ! HUHU ! koang apa habaq ? hehe , hope korang sehad sentiase okay ! wawan kat cnie sehad n bahagie ^^ *jgn nak bahagie sgt laa kan ?  HAHA ! kalau korang nak tau , sekarang wawan nga blaja cara membuat entry nie dgn care penulisan yg betol ! sbb wawan ade terima komen dari seorang pmbace blog wawan nie ,dye ckp care penulisan wawan nie terlalu menggunakan perkataan SMS ! tp tak pe , wawan terima komen tu , sbb mungkin tak semua orang yg paham ngan care penulisan wawan yg sebelum nie kan . .hehe ! so skarang , wawan sedang nk improve wawan pnye cara penulisan wawan nie , so agk merangkak jugakk laa wawan nk menaip nie haa ! ^^ *apeape pon , timekaseh kepada yg telah mmberi komen tu kt wawan okay ? hee ! act , wawan nk kasi korang bace satu story yg sgt menyentuh perasan perasaan wawan nie . . cewaahh ! HAHA ! :D
one day , cm bease laa wawan blogwalking kan , then wawan blogwalking laa kt blog BFF wawan nie , then wawan terbace story nie , n tu yg membuat perasaan wawan tersentuh tu ! hee okayokay , wawan kasi koang bace story nie okay *saje je nak kongsi ngan korang ! huu
btw , CREDIT to : liyanasaiful
p/s : enjoy the story ^^
AKU LELAKI EGO
Dia terlalu sayangkan aku. Itu yang aku sangat pasti. Atas sebab itu aku rasa terlalu selesa kerana aku yakin dia tak kan meninggalkan aku. Dia sanggup mengetepikan kepentingan diri sebab nak menjaga hati aku. Sering aku biarkan dia memujuk dirinya sendiri bila dia merajuk. Buat apa aku nak pening-pening pujuk dia kalau dia sendiri akan kembali padaku dan meminta maaf atas keterlanjuran sikapnya sendiri. Sebarang perselisihan, dia yang akan mengalah dan dia akan menyalahkan dirinya sendiri walaupun jelas memang salahku.

Dia wanita yang rela berkorban apa sahaja kecuali satu,
dia tak mahu dirinya disentuh sebelum kami memiliki ikatan yang sah
Dan atas sebab yang satu itu aku rasa dia perempuan yang membosankan. Nak pimpin tangan pun tak boleh. Apatah lagi nak peluk. Ada pun bergesel bahu itu pun sebab aku yang sengaja. Sampai satu tahap aku rasa dia sangat membosankan. Aku cemburu tengok kawan-kawan aku boleh pegang tangan awek diorang. Tapi aku? Bila aku cakap macam tu, dia cuma senyum dan cakap pada aku, “Belum tentu perempuan yang sentuh boyfriend dia tu sayang boyfriend dia lebih dari saya sayang awak… Belum tentu perempuan tu ada masa susah senang boyfriend dia macam saya ada untuk awak…”

Yang nyata, aku langsung tak setuju jawapan dia tu. Aku tengok pasangan lain bahagia, sudah tentu girlfriend kawan-kawan aku sayangkan mereka sebab girlfriend masing-masing membelai kawan-kawan aku dengan penuh kasih sayang. Tapi aku? Jangan harap. Balik-balik jawapan yang sama. Tunggu lepas kahwin. Aku bosan tahu tak! Sampai satu masa aku dah tak tahan lagi. Aku minta kami berpisah. Aku nampak air matanya berlinang tapi sikit pun aku tak rasa kasihan.

“Mungkin kita tak ada jodoh. Awak lelaki yang baik. Awak berhak dapat perempuan yang lebih baik. Saya nak awak janji dengan saya satu benda, untuk kali terakhir. Satu hari nanti bila awak jatuh cinta dan awak betul-betul sayangkan dia, hargai perempuan tu. Mudah-mudahan perempuan tu akan sayang awak, terima awak seadanya, hormati awak sebagai lelaki dan yang paling penting bahagiakan awak. Saya akan bahagia tengok awak bahagia,”
tu kata-kata terakhir dia untuk aku. Dia senyum walaupun air mata berlinang.

Argh! Tak habis-habis nak tunjuk mulia. Bosanlah dengan perempuan macam ni. Malas aku menghadap dia lama-lama. Cepat-cepat aku nak blah dari situ. Tiba-tiba ada bunyi hon dan sedar-sedar aku sudah tersungkur di seberang jalan. Satu dentuman yang kuat bergema dan aku lihat dia terbaring di hadapan sebuah kereta. Dia selamatkan aku! Lelaki yang dah menyakitinya! Darah membuak-buak keluar dari kepalanya. Ambulans datang dan membawa aku dan dia pergi.

Di hospital keadaan kelam kabut. Dia perlu dibedah segera kerana kecederaan teruk di kepala. Ramai kawan-kawan dan keluarganya turut ada sama. Aku tengok seorang wanita yang hampir sebaya ibuku menangis. Mungkin ibu dia. Mengalirnya air mata seorang ibu kerana aku. Rasa bersalah menimpa aku. Aku dah sakiti dia tapi dia rela berkorban nyawa untuk aku. Aku berdoa semoga dia selamat. Semoga aku sempat meminta maaf. Semoga masih ada ruang dalam hati dia untuk aku. Dia sangat baik. Aku tak mahu kehilangan dia. Dia ikhlas sayangkan aku.

Selepas beberapa jam pembedahan selesai. Dia berada di dalam ICU. Dia koma, tapi doktor kata dia masih mampu mendengar. Tiba-tiba seorang kawannya menghampiri aku. Kawannya menghulurkan sesuatu. “Aku rasa benda ni dia nak bagi pada kau,” hanya itu yang gadis itu ucapkan pada aku. Kawannya terus berlalu selepas itu. Pandangan kawannya pada aku penuh benci. Tahukan kawan dia tentang kejadian sebenar? Yang nyata aku tak pernah mahu berbaik dengan kawan-kawan dia. Pernah juga dia bersuara tentang hal itu tapi aku sekadar buat tak tahu.

Pulang sahaja aku buka bungkusan itu. Pasti hadiah untuk hari lahirku. Hari lahirku dua minggu lagi. Balutan kertas itu kubuka dan di dalamnya ada botol kaca berbentuk hati. Di dalam botol itu penuh dengan origami berbentuk bintang. Ada kad kecil berwarna biru kegemaranku. Aku sebak membaca bait-bait dalam kad itu.

“Dalam origami bintang ni ada kata-kata saya untuk awak. Awak buka setiap hari SATU sahaja. Mungkin saya tak dapat nak hubungi awak setiap hari sebab kesibukan kerja. Tapi, bila awak baca setiap hari, anggaplah setiap hari saya berhubung dengan awak. Saya nak awak tahu setiap masa awak ada dalam hati saya. Happy Birthday sayang…”


Aku buka botol kaca berbentuk hati itu dan kuambil satu bintang. Kubuka origami itu dan di dalamnya tertulis,
“Love is like a poisonous mushroom. You don’t know if it is the real thing until it is too late..”
Aku tersenyum sendiri. Aku buka lagi bintang yang seterusnya. Walaupun dia meletakkan syarat satu hari cuma satu. Di dalam semua origami itu penuh kata-kata semangatnya untuk aku dan suara cintanya yang ikhlas. Demi Allah, sepanjang aku bergelar lelaki dewasa, inilah pertama kali aku menangis semahunya. Air mata aku tak berhenti mengalir sepanjang membaca kata-kata dalam origami itu sehingga habis semuanya kubaca. Aku telah menyakiti seorang wanita yang luhur.

Aku melawatnya di hospital. Walaupun mukanya penuh calar, bibirnya pucat dan kepalanya berbalut, dia tetap cantik di mata aku. Dia bukanlah wanita yang memerlukan make up tebal kerana dia memiliki kecantikan asli. Atas sebab itu aku menghalangnya terlalu rapat dengan mana-mana lelaki kerana gusar jika ada yang tertarik. Dia sekadar menurut. Demi menjaga hati aku. Aku capai tangannya yang berselirat dengan pelbagai wayar yang aku pun tak tahu. Sejuk tapi betapa lembutnya tangannya. Pertama kali aku menyentuhnya.

Aku bisikkan ketelinganya,
“Sayang..saya datang… Cepatlah sedar. Saya rindukan awak. Saya banyak bersalah pada awak. Saya minta maaf,”
pertama kali aku minta maaf darinya. Tiba-tiba denyutan nadinya jadi tidak menentu. Aku panic.

“Hei, apa yang kau dah buat pada dia? Tak cukup kau sakiti kawan aku?” jerkahan kawannya mengejutkan aku. Doktor dan beberapa jururawat bergegas masuk dan aku diminta keluar.

Setiap hari aku berdoa supaya dia cepat sembuh, cepat sedar. Aku gusar sekiranya Allah mengambil nyawanya. Bukan aku tidak redha dengan ketentuan, aku sedar aku masih perlukan dia. Aku sayangkan dia. Genap dua minggu, aku mendapat berita dia sudah sedar. Aku bersyukur. Inilah hadiah hari lahir yang paling bermakna untuk aku. Dia juga sudah dipindahkan ke wad biasa. Aku mahu melawat dia. Aku rindu senyuman dia.

Aku mendapat panggilan telefon yang meminta aku mengambil tempahan. Namun kerana terlalu gelojoh, aku terlanggar botol kaca bentuk hati pemberian dia. Ah, semuanya akan aku uruskan nanti. Aku biarkan serpihan kaca bertaburan di lantai.

Tak sangka dia menempah kek khas untuk aku. Dia atas kek itu tertera bahagian belakang jersi pasukan bola sepak kegemaranku, Arsenal berserta namaku dan nombor kegemaranku. Aku senyum sendiri. Bahagianya aku.

“Abang bertuah. Girlfriend abang cakap dia tak tahu apa-apa fasal bola. Dia cuma tahu pasukan apa yang abang minat dan nombor yang abang suka. Sebab tu dia tempah kek ni khas untuk abang dan minta abang ambil sebab dia nak buat surprise. Dia cakap dia nak makan kek ni dengan abang. Kakak tu cantik, baik pulak tu. Abang kirim salam pada akak ya? Abang jaga akak tu elok-elok,” ramah gadis yang bekerja sebagai juruwang di kedai itu memberitahuku. Aku senyum sepanjang jalan ke hospital.

Sampai di hospital aku lihat dia sedang duduk di atas katil. Tiada sesiapa bersamanya. Dia sekadar termenung. Aku senyum padanya. Dia seakan terkejut melihat aku datang. Aku terfikir juga, boleh ke orang sakit makan kek? Tapi kan dia nak makan kek ni dengan aku.

“Sayang.. terima kasih kek ni. Saya happy sangat awak dah sedar. Adik cashier kedai tu kirim salam pada awak. Dia cakap awak nak makan kek ni dengan saya. Saya suapkan ya?” aku suakan sudu pada dia. Tapi sesuatu yang aku tak pernah duga, dia tepis tangan aku sampai sudu terpelanting ke lantai. Dia tak pernah kasar dengan aku. Dia selalu melayan aku dengan lembut. Aku pernah cuba pegang tangan dia pun dia tolak dengan baik. Mungkin dia terlalu terluka dengan aku.

“Baliklah. Saya makin sakit tengok awak. Bawak balik kek tu sekali. Saya tak nak tengok apa-apa berkaitan awak lagi,” pantas dia menarik selimut menutup muka. Aku terkedu sendiri. Dia tak mahu pandang aku lagi. Hati dia dah tertutup untuk aku. Dia tak pernah macam ni.

Selang beberapa hari, aku datang lagi tapi katil dia sudah kosong. Aku risau jika apa-apa yang buruk berlaku padanya. Dari jururawat aku tahu dia sudah dibenarkan pulang kerana keadaanya sudah stabil. Tapi yang mebuatkan jantung aku hampir gugur bila jururawat itu memberitahu dia masih menjalani rawatan susulan dan terapi kerana dia lumpuh. Dia lumpuh kerana aku!

Itu semua tiga tahun yang lalu. Sejak kejadian tu aku tak pernah jumpa dia lagi. Tahu apa-apa khabar berita pun tidak kerana aku memang tak pernah nak berbaik dengan kawan-kawannya. Walaupun sudah tiga tahun tapi aku masih merinduinya. Aku tak jumpa wanita yang mampu menyayangi aku lebih dari dia. Ah, panjangnya menung aku sampai nasi di hadapan mata sudah hampir dingin.

Baru aku hendak menyuap makanan ke dalam mulut, mataku terpaku pada satu wajah yang duduk selang beberapa meja dari aku. Dia? Aku pasti tu dia. Senyum dia masih sama. Tapi keadaan tidak lagi serupa. Dia sedang makan bersama lelaki lain. Sesekali aku lihat dia mengusap perutnya. Dia mengandung. Maknanya dia sudah kahwin. Dan aku lihat lelaki yang juga makan di sebelahnya mengusap-usap tangan dia. Pasti itu suaminya. Dan aku sedar aku tak setanding suaminya sebab lelaki itu kelihatan lebih serba-serbi dari aku. Air mataku rasa ingin mengalir. Senyuman mahal milik dia yang dulu cuma untuk aku kini khas buat lelaki lain.

Suaminya lelaki bertuah. Itu aku tak nafikan. Cuma suaminya yang dapat menyentuhnya. Cuma suaminya yang dapat melihat apa yang terlindung. Dan aku sangat pasti, cuma suaminya yang mendapat takhta paling agung dalam hatinya yang suci.

Dia seperti botol kaca berbentuk hati yang pernah diberikan padaku dulu. Botol itu sudah pecah, namun aku sudah ganti dengan yang baru. Yang sama tapi tak serupa. Botol yang lama dipilih oleh dia dan yang baru dipilih oleh aku. Walapun aku masih menyimpan serpihan kaca botol itu, bentuknya tak lagi sama macam dulu. Dan sangat mustahil untuk kembali seperti dulu.

Pesanan buat semua lelaki, hargailah wanita yang menyayangi kamu. Jangan jadi macam aku. Matanya sangat cantik tapi aku selalu biarkan dia mengalirkan air mata dengan perbuatanku. Hidungnya yang kecil dan comel selalu aku sesakkan dengan asap rokokku walaupun aku tahu dia tak suka dan asap rokok boleh buat dia sakit kepala. Bibirnya sangat indah tapi aku selalu biarkan bibir itu tersenyum paksa kerana mangalah dengan setiap kemahuanku. Telinganya aku tak pernah nampak, terlindung, tapi telinga itu sering aku biarkan menerima segala marahku . Hatinya sangat lembut, dan aku selalu toreh dengan belati tajam dan aku biarkan dia merawat sendiri luka itu.


Akhirnya, aku hanyalah lelaki ego yang tak memiliki apa-apa kerana dia sudah dimiliki orang lain.
THANKS FOR READING

Monday, May 23, 2011

contest GAMBAR BERSAMA HAIWAN

heyy readers ! jumpak lagi kitak ^^
msti koang da tau wawan nk nk cite ape kan ? 
sbb koang da bace title kt ats tu kan ? hee
okayokay , smlm mse wawan nga belek2 bellog bucuk wawan nie kan ,
wawan belek laa jugak CBOX wawan tu , then ade blogger ajak wawan join contest :)
nme dye JIA ! dye pon da tag wawan kt post dye uh . .
then wawan pon mcm agk beminat laa jugak nk join , so wawan pon join lew . .hee

kalo koang nk join gak , KLIK CNIE !
huhu ! saje pomot :D
wawan nk letak gmbr nie laa !
wawan comell ke kucin tu eyh ? HAHA
maaf kalo gmbr nie tak hot =.=
mintk2 bole laa wawan menang :)

wawan nk tag doang nie laa
yana :D
leya :D
syedot :D

jum laa join rmai2 ! hee

p/s : sayangi lah haiwan :)

THANKS FOR READING

Saturday, May 21, 2011

keinginan ku !


assalamualaikom ntok smue stalkers n readers :)
tah laa , tbe2 pagey bute nie trase nk buad entry pula ! 
act , nga bosan tu yg buad entry nie . . huu ~
haaa , koang kenal tak fon itu ? KENAL TAK ? HAHA
yg knal tu bagos laa , yg tak knal tu , nie laa nokia c3 ! ^^
wawan minat laa ngan fon nie , kt wishlist wawan pon ade nokia c3 nie kan ? HAHA
before this , wawan mang tak knal pon ngan fon nie . .
tp one day , mse wawan nga dok onl FB , wawan ade nmpak soang facebookers upload pic dye ngan fon c3 dye nie laa , tp dye pnye wane pink tu (mklum laa , pompuan an)
then , smenjak tu laa wawan tbe2 minat laa ngan fon tuu ! tp bukan yg wane pink tu taw ! aawww ! :D
 wawan ske wane itam or yg putih tu laa . .
tbe2 kebetulan adk kpde kwn wawan da pkai fon uh , so ape lg an ! wawan agk jeles laa ngan dye ! HAHA
wawan pena gak search price fon uh dgn mnggunekan khidmat incik google ! tp tah laa , hrge dye laen2 laa pulakk ! haihh
then wawan pon gi laa survey kt kdai2 fon . . n wawan da tau laa hrge dye . . koang tau tak bape ?
hrge dye antre RM440-RM470 laa cm tu . .da agk lme laa wawan survey hrge tu , tak tahu laa skunk hrge dye bape . .
wawan skunk nga nk cari tahu laa psal fon nie . .
sape yg bace entry wawan nie , n tau psal fon nie , bole tak bgtau kt wawan ape KELEBIHAN n KEKURANGAN fon nie kt comment !
ye laa , sblom bli wawan nk tau gak sdikit sbnyak psal fon nie . . takan nk tros beli je kan ?
t kalo da bli , tp tak tau ape2 then tak mncukupi khendak kite kn da nyesal ! 
igt aw , kalo rajen2 n yg tau pasl fon nie , share2 laa ngan wawan okay !
act , wawan nk bli fon nie from bulan 3 ary tu . .
koang nk tau tak , wawan smpai gi buad partime sbb nk bli fon nie aw . . hah ? partime kt ne ?
kt GENTING je , then wawan tersala plih keje laa ! wawan plih keje yg gaji dye ckid giler !
partime as a bellhop a.k.a bellboy ! wawan keje tu 10 hari je , sbb wawan buad partime nie tok cuti skola jee  , so kejap je laa . .koang tau tak dpt bape ? aisshh , segan laa nk bgtau !=.=
RM200 lbih jee . . tu pon ade sensen tau ! HAHA *kejam giler genting nie kan ?
so , wawan tak dpt laa bli fon tu . .dued tu pon wawan buad blnje2 je laa ! :)
agk frustrated jugakk laa kan ! =.= so , fon nie stil dlm wishlist wawan laa . .
errr ~ okay laa readers , penad lak mnaip smbil meniarap nie . .
BYEBYE :)

p/s : sape tau kelebihan n kekurangan psal fon nie , tlong share kt komen okay ! TQ 



THANKS FOR READING

Thursday, May 19, 2011

ade qu kesah ? a.k.a do i care ?

heyy , jmpe lg ! :) hah ? ape ? ade qu kesah ? HAHA ! tak goyang laa beb ! =,=

ade qu kesah kao tak suke kwn ngan qu ? kao igt qu suke ke kwn ngan kao ! kalo qu nk kwn ngan kao pon , mybe qu kne pkir sratos kali kod ! HAHA n kao pon tadek hak laa nk kutok oang ! kao bukan kutok oang je , malah kao meng aibkan oang tu kt dpn oang rmai !! sblom kao nk kutok2 oang , baek kao cermin kan diri kao tu dulu eyh ? ataupon , kao gi tnye kt mmber kao , n sape yg knal kao tu , tnye kt dye kao nie seoang yg mcm mne ? huh ! da sah2 doang bukan puji , lg mengeji kao laa kod ! HAHA *maaf kalo telebih suda ! mcm tu ke manusia ? dlm islam pon melarang kite dari mengaibkan oang kan ? mak bapak kao tak ajaa kao berbudi bahasa ckit ke ? tak pyah ckit , byk2 je laa senang , mak bpak kao da anta kao gi skola tggi2 tp ini yg kao dapat ke ? qu pon bukan laa nk ckp yg qu nie pndai sgt n baek sgt cm malaikat , tp qu juz nk meluah kan ape yg qu rse skunk nie ! haihh kasihan parent kao . .sbb dpt ank yg mcm kao nie ! diulangi , kasihan parent kao . .sbb dpt ank yg mcm kao nie ! HAHA oang mcm kao nie elok ddok n tinggal kt bawah jmbatan je . .yeahh , thats a good place for u ! bia kao jd GEMBEL kt bwh jmbatan uh ! HAHA sblom nie , qu igt kao budak baek ! pijak semot pon tak mati , tp anggapan qu tu sala laa ! kao igt eyh , qu tak goyang laa ngan kao bro ! hopefully , pas nie qu tak terserempak or tenmpak kao ! kalo qu tenampak pon , qu kne gi cuci kod mate qu nie ! HAHA *gimik je tuu :P apeape pon , qu arap pas nie kao buad laa solat TAUBAT ! n tros bertaubat laa senang cite ! tp kene btol2 taubat tau bukan TAUBUAT ! kalo tanak , bia qu buad kan solat hajat supaya kao betaubat ? nak tak ? HAHA
err~ okay laa readers , BYEBYE ! asslamualaikom !

p/s : koang jage laa mulot koang tu elok2 ! kalo tak , qu potong nnti ! HAHA


THANKS FOR READING

Tuesday, May 17, 2011

happy gilax ! ^^


hello hello hello readers ku sayang ! HAHA ! *syg ke ? teett ! :P wawan happy giler laa . .tau tak nape nie ? kalo koang bace entry wawan yg lepas , koang tau laa kod kan ? kalo tak tahu , bace laa . . entry tuu ! happy btol laa sbb smlm wawan da tesalah pkai tempalate ! sumpa burokk ouh . .wawan lupe lak yg wawan da save template yg wawan pkai skunk nie ! HAHA ! wawan dok belek2 folder tejumpe template yg lame nie , so wawan pon happy laa ! so pae lg kan , wawan tros pasang balek laa tmplate lame nie . . HAHA ! memang happy gilax laa ! tp , sume widget yg ilang tu sume da kmbali . . HAHA ! koang rse tak kehappyan wawan nie ? hee ouh , tak rse eyh ? sokay laa . . wawan tak ksahh ! HAHA ! jnji bellog wawan da jd cm sediakala ! :D pas nie wawan tanak GATAL TANGAN bak kate syeda yg mengutuk manje blog qu td ! HAHA !

okay laa readers ! wawan nk chow dulu . . byebye !
p/s : jgn GATAL TANGAN nk tuka template kalo tak tahu ! HAHA
THANKS FOR READING

sumpa tension !


heyy readers ! koang pasan tak wawan tuka template nie ? pasan tak ??! *tbe2 cm mara lak kan ? HAHA ! act , skunk wawan nga tension nie . .mybe ade yg da tau kod ! sape join group MBU tau laa kod nape wawan tension nie . . errr~ adoyaii ! cm ne nie . .td , mse wawan dok blogwalking2 , tbe2 wawan nmpak ade soang blogger nie , blog dye simple tp chantek ! yg buad blog dye cantek uh , dye nye template laa kan ! then wawan pon ape lg , trase cm nk tuka laa pulak , then , wawan tros search template kat google ! so , wawan pon jmpe laa template yg wawan berKENAN ! HUHU ! then , wawan pon download laa , sblom nk pasang template tu , wawan tnye dulu kt bloggers laen , n kat owner group MBU tu , then dye pon ajaa laa cm ne nk pasang ! 

wawan rse , wawan da ikot instruction dye btol2 , tp tak sngke lak bile da smpai kt blog wawan template tu jd burokk ! abes widget wawan ilang . . =.= then , widget ade yg bertindih-tindih laa  ! kalo da betindih tu , ape lg kan , wawan pon dlete laa mne widget yg da tak ssuai tu . .n skunk wawan da buntu daa nie . .*tu laa kao wawan , nk tuka template sgt kan ? da elok pkai template yg sblom nie !  hah , skunk amek kao !! =,= then , koang tau tak ape yg ilang lg ? button yg nk gi ke design n sign out tu pon da tadekk ! hadooii ! agak nyesal trase di situ . .huu ! 

okayy laa readers ! tadek mood =.= BYEBYE




THANKS FOR READING

Saturday, May 14, 2011

zaman nakal SAYA !!

koang paham tak pic ats tu ?? ^^
mstilaa pham kan , mksud nye jahat ! HAHA
tp bukan nk ckp yg wawan nie jahad !
act , wawan kt cnie nk bebel bout , zaman kecil wawan yg nakal ! 
HAHA ! 
amboi , cm tak saba je nk tahu pasal oang eyh ? pok dahi tu kang !! :D
okayokay , enough tu wawan ! 
start eyh , cite nie mse zaman wawan still skola rendah !
alaa , cite nie pon da bezaman daa , lame giler kod ! 
HAHA !
mcm bease laa kan , pagey skola kebangsaan , bile ptg lak , skola agame !
wawan skola agme kat S.R.A ULU YAM BHARU ! 
tp , maaf , wawan tak igt lak darjah bape mase tuu ! ^^
okay , yg wawan nk cite skunk , mse wawan nga skola agame tu laa , 
wawan pon skola cm bease laa kan ,
bile da time balek skola tu , ade soang kwn wawan nie yg dikenali ngan nme S je laa eyh !
HUHU !
tbe2 dye ajak wawan gi playground (tman permainan)
wawan pon pelik laa , nape tbe2 dye ajak gi taman mainan nie kan ?
so , tnpe pkir pnjang , wawan pon okay je laa kan . .
n kitoang pon gi laa ke taman tu naek basikal !
then , bile da smpai sane , wawan plak yg tak sabo2 nak maen mainan tu !
HAHA ! *td cm pelik sgt je kan ? ^^
tp wawan lak yg lebih2 nie !
then , wawan ngan dye naek laa buaian . .
mse nga syok punye hayun2 buaian tu kan , 
haaa , koang nak tahu tak ape jd ?
.
.
.
.
.
rupe nye , kitoang tak pasan yg buaian tu baru pas dicat ! HAHA ! =.=
adoiii , ape punye malang laa nsib wawan mase tu ! 
so , ape lg kan , tapak tangan wawan n kwn wawan nie , penohh laa ngan CAT yg berwane KUNING !
then , wawan pon ape lg , panic laa . .
tbe2 , wawan tak tahu laa nape kt kepale otak wawan , nk buad bnde nie , 
koang tau tak ape ? msti tak tahu kan . .
tpak tgn wawan kan penoh ngan cat kuning tu kan , then tnpe perasaan , wawan pon LAP TGN wawan kt baju skola agme kwn wawan tu ! HAHA ! adooiii 
nape laa wawan buad bnde nie . .haihh !
wawan pon dgn tbe2 rse nyesal giler laa ! HUHU
kesian dye ouh . .
pas kjadian tu , bile wawan nmpak bapak dye pon wawan da takot ! 
nk buad cm ne kan , mse tukan zaman wawan dak kecik lg !
so tak tahu ape2 lg . .
smpai skunk wawan malu nk mintak maap ngan kwn wawan tu . .
mintak2 dye pon da lupe kan n da maap kan laa ape yg da blaku mse tu kan ? HAHA
tp , kalo laa dye BACE or TERBACE entry nie , wawan nk mintak maap sgt2 aw . .
seriously , wawan btol2 tak de niat nk buad cm tu kt kao ! 
i'm SORRY ! =.=
urm , okay laa readers . .
BYEBYE !

THANKS FOR READING

Friday, May 13, 2011

saked hati !

heyy readers ! cm ne ? bile tgok pic yg ats nie , koang dpat rse tak kemarahan wawan skunk nie ? haihh 
kalo tak rse pon , BUADBUAD RASE JE LAA ! haha ! 
okayokay , asl blogger skunk asik buad pangai je ? dye mara kt wawan ke ? hee *cm tadek motif je dye nk mara kt qu an ! HAHA !
ye laa , mne tak nye bile time kite ade mood nk update bellog , time tu jugakk laa dye nk prob !
n bile da elok lak , byk widget n comment from follower wawan byk yg da ilang ! adoyaii ! 
SAKED HATI ! 
sabo je laa ! tp nsib baek wawan bole sabo lg , kalo idok , dah wawan bakor je ! HAHA 
*eh , ape yg qu melalot nie ? :D
nsib baek laa ade group tok blogger2 kt fb lepak kt situ ! ilang bosan ckit ! huu
bile time blog tak bole bukak , mule laa doang bising n ngadu nasib kt group tu , 
yg kne mnjwb nye si admin n si owner group tu laa yg bername EZAD AMIR tu ! HAHA
ecehh , sempat lg pomot nme owner group tu ! 
eh , bile cite psal si ezad amir nie kan , mse wawan dok lepak2 kt group tu , owner group tu telah melantik wawan jd ADMIN kt group tu ! HAHA 
*agk bangge jugakk trase di situ ! :)
mule2 wawan byk jugak soal ngan ezad tu , 
ye laa , wawan mne laa pnah jd admin kan ? then dye ckp tak susa pon . .
then , dye pon mntak link wawan , n wawan pon kasi laa , tup tup
wawan da jd admin untuk zon selangor kt situ ! HAHA
skunk wawan kalo onl , tak sah kalo tak jengok ke group tu !  
eh , rse nye wawan cm da lari topik je nie ? td cm nak mara sgt kan ? haihh
apeape je laa . .
tp mood nga geram lg nie !
BLOGGER , pas nie pliss laa jgn buad hal lg okay ! 
t kasihan kat blogger yg laen nk update doang nye blog pon susa kan . .
jgn buad lg tau ! 
okay laa readers , rse nye cukop laa tu kod !
byebye ! 
assalamualaikom :)

THANKS FOR READING

Tuesday, May 10, 2011

DIET ohh DIET !

woaahhhh ! kalo koang nak tahu , wawan on diet laa skunk !
nak tahu tak nape ? ecehh , msti laa koang tahu kan ?  
sje je buad2 tak tahu kan ? haihh 
wawan rse wawan nie da tlalu g***k laa :(
act , wawan da lme tak makan nasi tau ! HAHA
from 1.5.2010 ary tu . .impressive tak ? hee
eleyh , baru je lg da kecoh kan ? HAHA 
suke haty qu laa , nie belogg qu kan ? betol tak ? 
haaa , tahu pon . .
kalo bole , wawan nk jd mcm AIZAT tuu . .
sumpa jeles ouh , mase wawan dpt tahu yg aizat da kurus !
jeles sgt2 ! 
wawan , taget nk tahan tak mkn nasi nie smpai bulan 7 nie . .
tp kalo wawan rse bole tahan lg , just go on je laa ! huhu
HAHA ! tak saba nk kuross ! *pasan je nie ! tah kuruss ke tak kan ? 
tapew , tggu je laa ! wawan doa laa byk2 , moge2 bole laa wawan jd kurus ! 
koang pon yg da bace blog wawan nie , doa kan tok wawan jugak tau ! 
sape yg doa kan wawan , t wawan blnje KEPSI nak ? HAHA
aisshh , kate diet , ape kepsi2 hah ? 
n nape lak wawan nk blnje , kalo koang nk doa kan msti kene iklas kan ? bukan kerana kepsi kan ?
HAHA ! 
heyy readers , jgn lupe doa kn wawan n bagi smangat taw ! 
yeahh , chaiyokchaiyok !  
okay laa , byebye :)

THANKS FOR READING

Sunday, May 8, 2011

terharu SANGAT !!

assalamualaikom readers !! tau tak wawan nk cite ape kali nie ? haha *mang tak laa koang tau psal ape kan ? act , sblom nie bff wawan penah pomot kt wawan 1 blog nie , then , since wawan tahu blog tu , wawan slalu jugak blogwalking kt blog tu , nme dye shidad , tak tahu laa nape wawan suke gak ngan blog dye !  kalo nk tahu tgok kt cnie , klik cnie  tbe2 nmpak laa FB badge dye , so ape lg an , wawan pon nga boring mse tu then wawan pon add laa dye , dlm beberapa ary tu , dye pon apwuf laa . .so kalo oang da apwuf kite , msti laa nk say TENGS kan ? 
wawan : timekaseh 4 apwuf :D 
shidad : haha bkn ssh pun, tkn jaa confirm, trus jd kwn ;D anyway welcome :)
wawan : hee okay ! btw , blog u nice gilax :D
shidadhaha reader setia kah? hoho kna bg award :D
wawan : msti laa reader setia ! HAHA ! kasi laa :) 
shidad : ehem jap nak update blog + mghargai anda. hoho thanks btw ♥
wawan :haha ! okayokay :D samesame ♥
shidad : btw fullname please :D
wawan :  shazmir izzuan b abd hamid :D
shidad : umur ?
wawan : 9belasan :)
shidad : study ?
wawan : lom lg , buln 7 nie baru stdy :) *cm polis lak u nie ! HAHA
shidad : haha well. kita kna knl org yg kita nk apprciate ni. kan kan? haha. oh nk stdy ktne?
wawan : ouh , kt bangi ! hee
shidad : haha okay then. ada bnd nk tny lg? :D
wawan :  err ~ tadek kod ! i pon da nk kne off nie ! nice to know u :D t kite ngewall lg eyh ? HAHA
shidad :  ahaa okay bye reader setia :D

*maaf kalau prbualan nie pnjang sgt ! HAHA !
then td wawan saje blogwalking lg kt blog dye , nk tau ape tak ? dye pomot wawan nye , BLOG , FB , n TWITTER ! siap tarok pic lg ! HAHA ! *woaahh , terharu nye T_T ! nmpak laa yg dye apriciate ngan readers dye nie . .huu ! tak sangke kan ? so skunk wawan lak nk pomot dye !  HAHA

 nme dye SITI SHAHIDAH
umo dye 5belasan 
okay laa koang ! setakat nie je laa . .bebelan wawan nie ! so byebye ! :)

THANKS FOR READING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...